Basın ve Medya’yı Bölmeye Kimsenin Hakkı Yok

Genel merkezi Erzurum da bulunan Gazeteciler Basın Birliği Derneği birçok Ulusal ve yerel haber sitesini bünyesin de barındıran ve birçok il de ve yurt dışında temsilciliği bulunan bir dernektir. Aynı zaman da pasif veya tabela derneği değidir. Erzurum da birçok etkinliklere imza atmış ve atmaya devam eden bir derneğiz.

Yayın: 22 Ocak 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 22.01.2022 01:29:47
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News
Erzurum valimiz Sayın Okay Memiş ; "Ötekisi olmayan daha güçlü bir Erzurum " Erzurum'un her ilçesine her sokağına emek veriyor daha güçlü daha dinamik her kesimi kucaklayan bir VALİ, yaşanabilir, örnek bir Erzurum için canla başla çalışıyor.  
Erzurum ’un ufkunu yeniden açıyor, Sevgi ve saygıyı teşekkürü gönülden hak ediyor. Erzurum için büyük bir şans Sayın Valim. Genel Merkezi Erzurum’da Bulunan Gazeteciler Basın Birliği Derneğimize altı aydır bir randevu vermemenize şaşkınız. Sözüm ona gittiğiniz ilçelerde kimsesizlerin kimsesiyim diyorsunuz. 
Bu  Şehirde bir sivil toplum kuruluşu olarak bürokratlarınızı aşıp size ulaşamıyorsak.  Kimsesizler nasıl ulaşabiliyor sizlere Sayın Valim, sıradan bir vatandaş gibi kendinize ulaşmaya çalışın bakalım ne sürprizlerle karşılaşacaksınız.
Erzurum da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde hoş olmayan sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Sözde Bu Organizasyonlar Çalışan Gazeteciler adına yapılıyor Ama Maalesef Yapılan organizasyonlar biz yaptık ya da ben yaptım mantığıyla yapılıyor. Organizasyonlar ya oldu.  Bittiye getiriliyor ya da kendi kurumlarının propaganda alanına dönüştürülüyor.
Bu tip Organizasyonlar yapılırken sadece kurumda çalışanlar değil esas işin içerisinde olması gereken Dernek Başkan veya Yetkilileriyle istişareler yapılarak daha güzel programlar, daha anlamlı ve tartışmasız herkesin memnun kalacağı etkinlikler düzenlenebilir.  Aslında her sene aynı senaryo aynı sıkıntılar defalarca yaşanmasına rağmen kimse olanlardan ders çıkarmıyor her sene aynı sıkıntı ve tartışma tekrar tekrar yaşanıyor.
Maalesef, Erzurum valiliğinin basına verdiği sabah kahvaltısı ve Atatürk Üniversitesi Tarafından düzenlenen o geceye yine geçen yıllarda başka kurumlarda olduğu gibi bu programlara da gölge düşmüştür. Atatürk Üniversitesi Rektörümüz güzide üniversitemizi canla başla çabalayarak Dünya üniversiteleri arasın da yer alan Atatürk Üniversitesini Araştırma Üniversitesi yapmıştır.
 Bu organizasyonu kim yapmışsa art niyetli ve bilinçli bir şekilde bir İki cemiyet haricinde diğer tüm dernek ve cemiyetleri yok saymıştır. Atatürk Üniversitesinin başarılarını konuşacak yerde bu organizasyonda camiaya emek vermiş insanların olmaması bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Bu tutum ve davranış asla kabul edilemez Erzurum’da bu ayrıştırma ve ötekileştirme Erzurum Valiliği ve Atatürk Üniversitesi kurum amirleri tarafından yapılmadığını biliyoruz. Bu tip etkinlikleri eğer iki cemiyetin derneğin şovuna dönüştürecekseniz basın ve medyayı davet etmeyin... Erzurum da sadece İki cemiyet yoktur. Cemiyet tek başına Erzurum’daki diğer cemiyet ve Dernekleri temsil etmiyor. “Bizler dernek başkanları bu gün varız yarın yokuz.
 Unutmayınız ki Dernekler bakidir ve kalıcıdır. Bizler Derneğimize gelecek bir yanlışı ayrıştırıcı bakış açısını asla kabul etmeyiz ve edemeyiz. Biz Gazeteciler basın birliği derneği olarak ne makam ne koltuk nede çıkar peşindeyiz. Bizim hesabımız doğrunun, haklının ve Hakkın yanında olmaktır. Bizler koltuk ve çıkar peşine asla düşmeden sadece ve sadece yaptığımız işi en doğrusundan en helalinden nasıl yaparız üyelerimizi daha iyi daha sağlıklı nasıl ortamlar oluştururuz ve gelişen yeni teknolojide nasıl ayakta tutarız mücadelesi içerisinde çalışmalar yaparız.
Bizler İlimize ve Ülkemize nasıl faydalı oluruz vatandaş ve Devlet arasında kurumlar arasında nasıl sağlıklı köprü kurar iletişim sağlarız derdindeyiz. Biz Asla ve asla İçi boş Cemiyet ve Dernek olmadığımızı yaptığımız etkinlikler ve icraatlar ile ortaya koyan bugüne kadar hiçbir kurum yâda kuruluştan bir kuruş talep etmeden hakkın ve halkın yanında duran dernek olduk.  Ama Biz Gazeteciler basın birliği olarak Erzurum’umuzda basın ve medyada çalışan tüm arkadaşlarımızla ister üyemiz olsun ister olmasın hep kardeşçe ve istişare içerisindeyiz. Hiç kimseyi ayrıştırmaz ötekileştirmeyiz. Dernek ve Cemiyetlerimiz farklıda olsa hepimiz aynı Misyona hizmet ediyoruz. Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. 
 
Ne yazık ki Erzurum da son yıllarda Medya ve Basın alanında hiç olmadığı kadar kutuplaştı. Maalesef buna (Kimi) siyasiler, Milletvekilleri, (Bazı) Belediye Başkanları, Parti İl Başkanları ve Sivil Toplum Örgüt yöneticilerin faktörü de oldu.  Bizler Erzurum medyası olarak birlik ve beraberlik dedikçe onlar hep ayrıştırıcı benim derneğim benim cemiyetim benim basınım anlayışında oldu. İlişkilerine göre medyayı şekillendirme arayışında oldular. Biz Gazeteciler basın birliği ve Üyeleri olarak bu davranışları kınıyoruz. Eminim diğer tüm arkadaşlarımızda kınıyor tepki gösteriyorlardır.
Eğer İlimiz ve Ülkemiz için birlik ve beraberliğin dilini kullanacaksanız biz sonuna kadar varız. Ama yok sadece benim gazetecim basınım diyecekseniz ona göre davranacaksanız. Bizde duracağımız yerinde çok iyi biliriz ona göre de davranırız Ama biz bu zamana kadar yayın politikamızdan ve kişiliğimizden asla taviz vermedik vermeyiz. 
Aslında yazılacak çok şey var ama İlimizin birliği ve beraberliği için susuyoruz. Ama kimse artık bizleri uysal koyun görmesin artık haksızlığa, adam kayırmacılığa ve İlimizin medyasının hakkının gasp edilmesine asla ve asla müsaade etmeyiz.  Bu şehri yönetenlerin, siyasilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının artık mesleğini, kalemini, gazetesini, Televizyonunu Radyosunu, Haber Sitesini ve Dergisini Hak için, halk için özgürce, bağımsızca ve en önemlisi dosdoğru yapanların yanında olması gerekir destek vermesi gerekir. Temiz ve özgür basın istiyorsak hepimiz doğrunun ve işinin iyi yapanın her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.
 
Belediyelerde, Kurum ve Kuruluşların başında olanların çok dikkatli olması gerekir. Göreve getirdiği insanlara çok dikkat etmesi gerekir. Siz yöneticilerin haberi olmadan kurum içerisinde sizin medya ve basın ile karşı karşıya gelmeniz için ellerinden geleni yapan sözde çalışanlarınız var.  Bunları tespit edin. Sizlerin haberi olmadan sizlere birçok cephe açan insanlar vardır ve çalışıyorlar. Sizleri kurumlarla bilerek veya bilmeyerek karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar bizden söylemesi. Tabı işini helalinden hakkıyla yapan çalışan kardeşlerimiz kurumlarının ve başkanlarının amirlerinin en iyi şekilde temsil edilmesi için gecesini gündüzüne katan kardeşlerimize selam olsun... Onlara Gazeteciler basın birliği derneği (GBBD) Genel Başkanı Kerem Altın ve tüm Yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732