Aşıklar, Erzurum Günlerinde kulakların pasını sildi

İstanbul Maltepe’de geniş katılımla başlayan ‘Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri’nin ilk günü aşıklar programı ile tamamlandı.

Kültür Yayın: 02 Aralık 2021 - Perşembe - Güncelleme: 02.12.2021 18:27:56
Editör -
Okuma Süresi: 49 sn.
Google News

Erzurum Konfederasyonu (ERKON) tarafından düzenlenen ve ilk güne rağmen geniş katılımın gerçekleştiği ‘Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri’nin ilk gün programı aşıklar etkinliği ile son buldu. Akşam sahne alan aşıklar, Anadolu türkülerini ve atışmalarını seslendirerek adeta kulaklardaki pasları sildi.

 

İstanbul’da yaşayan çok sayıda Erzurumlu ‘Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri’nin ilk gününde Maltepe Sahil Etkinlik alanını doldurarak memleket hasreti giderdi. Erzurumlular; cağ kebabı, kadayıf dolması ve İspir kuru fasulyesini tattıktan sonra halayda buluştu. Erzurumlu sanatçıların canlı konserinde, çeşitli eserleri de dinleme fırsatı bulan vatandaşlar, son olarak aşıklar programını ilgiyle takip etti. Aşıkların atışması ve yöresel türküleri ziyaretçilerden tam not aldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732