Yurt Dışından Gelenler İçin Corona virüsü testi ile ilgili flaş karar!

Tarihi Uzatıldı!

Gündem Yayın: 01 Mart 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 01.03.2021 14:51:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türkiye’de yurt dışından gelenlere corona virüsü testi uygulanıyor. 30 Aralık tarihinde başlayan corona virüsü test zorunluğunun 1 Mart tarihine kadar devam etmesi kararlaştırılmıştı. Ancak yeni bir karar ile bu tarih uzatıldı. İşte yurtdışından gelenlere uygulanan corona virüsü testi ile ilgili detaylar…

Çin Wuhan’dan dünyaya yayılan corona virüsüne karşı Türkiye’de tedbir kararları uygulanıyor. Bu kapsamda 30 Aralık tarihinde Yurt dışından gelenlere “PCR testi ibrazı zorunluluğu” uygulaması başlatıldı. Yeni yapılan bir açıklama ile ise bu zorunluluğun ikinci bir açıklamaya kadar devam edeceği bildirildi.

 

Pandemi nedeniyle 1 Mart’a kadar yurtdışından gelenlere zorunlu olan corona virüsü testi uzatıldı. 72 saat içerisinde yapılmış ve negatif PCR testi ibraz edemeyenler geri dönüş haklarını kullanabiliyorlar.

Sağlık Bakanlığı’nın gösterdiği yerlerde karantinaya alınıyorlar

Geri dönüş yapmak isteyenler ise Türkiye’de konaklayacaklarını beyan ettikleri adreste karantinaya alınıyor. Kalacak yeri olmayanlar ise Sağlık Müdürlüğünün göstereceği yerlerde karantinaya yerleştiriliyor.

Yurtdışından gelen ve karantinaya alınanların karantinanın 7. gününde PCR testleri negatif çıkanlar için karantina süresi tamamlanmış sayılacak. Ancak Covid-19 testi pozitif çıkanların tedavileri ise Sağlık Bakanlığının Kovid-19 rehberi doğrultusunda yapılacak.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732