VODOFONE İSTANBUL MARATONU 41. KEZ START ALIYOR

Vodofone İstanbul Maratonu 3 Kasım Pazar günü 41. kez start alacak. Maratonun lansman toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla yarın Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Yayın: 11 Ekim 2019 - Cuma - Güncelleme: 11.10.2019 16:18:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 3 Kasım Pazar günü yılın en büyük spor etkinliğine 41. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İBB iştiraki Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenecek 41. İstanbul Maratonu’nda binlerce çipli sporcunun yanı sıra, yüz bini aşan İstanbullu koşacak.

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olma unvanını taşıyan Vodofone İstanbul Maratonu'nda bu yıl 37 bin çipli koşucunun katılımıyla rekor kırılması bekleniyor. Halk koşusunda da 120 bin sporseveri buluşturması beklenen İstanbul Maratonu'nda, 9 bin görevli maratona katılanlara hizmet verecek.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından 2012 yılında “Altın Kategori unvanı alan maratonda bu yıl ilk kez "Pace Kapıları" uygulaması da hayata geçirilecek. Uygulanacak bu yeni sistem, koşucuların tempo tutmada destekçisi olacak.

VODOFONE İSTANBUL MARATONU LANSMANI HALİÇ KONGRE MERKEZİ'NDE

Dünyanın en iyi 38, Avrupa'nın ise en iyi 17 maratonundan biri olan İstanbul Maratonu'nda bu sene son dört yılın şampiyonları da bir araya gelecek.

2015 yılı şampiyonu Elias Kemboi Chelimo, 2016 yılı şampiyonu Evans Kiplagat, 2017 yılında ipi göğüsleyen Abraham Kiprotich ve 2018 yılında parkur rekoruyla ilk sırayı alan Felix Kimutai arasında kıyasıya mücadele yaşanacak.

"İstanbul Senin Durma Koş" sloganıyla start alacak Vodofone İstanbul Maratonu'nun tanıtım toplantısı yarın Haliç Kongre Merkezi Lale Salonu'nda yapılacak. Toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanısıra, Vodofone Türkiye CEO'su Colman Deegan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur da katılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732