Üreticiler Merakla bekliyordu! Et ve Süt Kurumu'ndan zam açıklaması geldi

Et ve süt üreticileri, zam beklentisinde olduklarını açıklayıp Et ve Süt Kurumu'na gerekli aksiyonları almaları yönünde çağrıda bulunmuşlardı. Et ve Süt Kurumu da mevcut durumda hem tüketicinin hem de üreticinin zarar gördüğünü belirterek fiyat istikrarı için gerekli araçların kullanılacağını açıkladı.

Ekonomi Yayın: 06 Mayıs 2022 - Cuma - Güncelleme: 06.05.2022 19:49:31
Editör -
Okuma Süresi: 40 sn.
Google News

Et ve Süt Kurumu et fiyatlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Zam beklentisi oluşturulduğu belirtilen açıklamada hem üretici hem de tüketicinin zarar gördüğü belirtildi. Kurum, fiyat istikrarı için gerekenin yapılacağını vurguladı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Et fiyatları üzerinde Ramazan ayının son günlerinde başlayıp günümüze kadar devam eden spekülatif fiyat hareketleri, Kurumumuz tarafından yakından takip edilmektedir.

"GEREKLİ ARAÇLAR KULLANILACAK"

Arz kısıtlaması yaparak piyasada fiyat yükselişi beklentisi oluşturmak, hem üreticiye hem de tüketiciye zarar vermektedir. Kurumumuz kırmızı ette arz güvenliğini ve fiyat istikrarını sağlamak için gerekli araçları kullanacaktır. "

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732