Trabzon'da 22 ayrı noktada yangın çıktı! Valilik'ten son dakika açıklaması

Trabzon Valiliği'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre, kentin 10 ilçesinde meydana gelen 22 farklı örtü yangınının söndürüldü. Ayrıca, halen farklı noktalarda devam etmekte olan yangınlara müdahale edildiği belirtildi.

Gündem Yayın: 24 Aralık 2019 - Salı - Güncelleme: 24.12.2019 00:23:38
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Trabzon Valiliği, kentin 10 ilçesinde meydana gelen 22 farklı örtü yangınının söndürüldüğünü bildirdi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, AkçaabatAraklıArsinÇaykaraDernekpazarıKöprübaşı, Of, OrtahisarSürmene ve Vakfıkebir ilçelerinde bugün akşam saatlerinde farklı noktalarda örtü yangını meydana geldiği belirtildi.

50 HEKTAR ALANDA ETKİLİ OLDU

Şiddetli rüzgar nedeniyle ekipler, yangına güçlükle müdahale ederken bölgeye Gümüşhane'den takviye arazöz ve itfaiye aracı sevk edildi. Yangının, ilk belirlemelere göre yaklaşık 50 hektar alanda etkili olduğu, alevlerin kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

22 FARKLI NOKTADA ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Açıklamada, yangınların ekiplerin müdahalesiyle söndürüldüğüne işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Şu ana kadar 22 farklı noktada çıkan yangınlar ekiplerimizin müdahaleleriyle söndürülmüştür. Ayrıca, halen farklı noktalarda devam etmekte olan yangınlara da Trabzon Büyükşehir Belediyesi, TİSKİ, Orman Bölge Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ve İl Jandarma Komutanlığımız ekiplerince müdahaleler sürdürülmektedir. Valiliğimizde, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında oluşturulan kriz merkezi marifetiyle ekiplerimizin yangınlara müdahaleleri hassasiyetle takip ve koordine edilmektedir."

RÜZGARIN ŞİDDETİ VE HAVA SICAKLIĞINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

Öte yandan, meteorolojik verilere göre, ilerleyen saatlerde rüzgarın şiddeti ve hava sıcaklığında artış beklendiğinden, vatandaşların yangınlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732