TEGV, gençleri küresel sorunlar üzerinde düşünmeye teşvik ediyor

TEGV, gençleri dünya sorunları üzerinde düşünmeye teşvik etmek ve gönüllü ağını büyütmek amacıyla 18-25 arasındaki gençlere yönelik olarak, Bank of America’nın katkılarıyla Y.O.D.A. (Youth Online Design Academy) programını başlattı.

Yayın: 08 Nisan 2021 - Perşembe - Güncelleme: 08.04.2021 17:03:25
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gezegenimiz zor günlerden geçiyor. İklim krizi, su kaynaklarının kirlenmesi, hastalıklar, pandemi derken, hepimiz bugüne kadar adını bile duymadığımız krizleri anlamak ve çözmek için uğraşıyoruz. Bu krizlerin çözümü için ortaya çıkacak her fikir büyük değer taşıyor. Bu fikirlerin, problem çözme becerisi gelişmiş gençlerden gelmesi ise yakın gelecekte sürdürülebilir şehirler, nitelikli eğitim, sağlıklı bir yaşam ve temiz bir gezegenin mümkün olduğuna dair inancı artırıyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), gençleri dünya sorunları üzerinde düşünmeye teşvik etmek ve gönüllü ağını büyütmek amacıyla 18-25 arasındaki gençlere yönelik olarak Y.O.D.A. (Youth Online Design Academy) programını başlattı. Bank of America’nın katkılarıyla gerçekleşen programın açılış lansmanı, 7 Nisan Çarşamba akşamı TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, Prof. Dr. Ali Nesin ve Bahçeşehir Üniversitesi’nden Dr. Defne Yabaş’ın katılımıyla yapıldı. Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Ali Nesin, TEGV Eğitim Programları Müdürü Devrim Uygan tarafından yöneltilen soruları cevapladı. Sevgiyle yapılan her işin güzel sonuçlar doğurduğunun altını çizen Nesin, bu işi gönülden yaptıkları için de TEGV’e teşekkür etti.

Tosyalı: “Gençler, hepimizi umutlandırıyor”

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, “Bugün Z kuşağı diye tanımlanan gençler, yaratıcılığı, üretkenliği ve cesaretiyle geleceği şekillendirmek için bir hayli istekli. Dünya sorunları hakkında kafa yoruyor, çevresel meselelerle ilgileniyorlar. Şikâyet etmektense çözüme katkıda bulunmayı seçen ve aktif sorumlu yurttaşlık yolunda önemli mesajlar veren gençler, daha iyi bir dünya için hepimizi umutlandırıyor. Bizim gönüllülerimizin de yüzde 70 gibi çok büyük bir kısmı gençlerden oluşuyor. Onlarla birlikte olmaktan, kol kola yürümekten ve bu yolculuk sırasında onlardan pek çok şey öğrenmekten heyecan duyuyoruz. Bank of America ortaklığıyla, 18-25 yaş arasındaki gönüllülerimiz için gerçekleştirdiğimiz Y.O.D.A. programı ile genç gönüllüler arasında probleme dayalı öğrenmeyi ve tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

BM uzmanlarıyla webinarlar düzenlenecek

Eylül ayına kadar devam edecek Y.O.D.A. programı kapsamında; katılımcılara problem odaklı düşünme ve proje döngüsü yönetimi eğitimi verilecek. Ayrıca Birleşmiş Milletler uzmanları ile sürdürülebilir kalkınma için küresel amaçlar üzerine webinarlar düzenlenecek. Webinarlarda, Nitelikli Eğitim, Sürdürülebilir Şehirler, Sorumlu Tüketim, Temiz Enerji, Sanayi ve Altyapı, Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam ile Temiz Su konuları ele alınacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732