Son Dakika! İstanbul Kartal'da 8 Katlı Bina Çöktü! 1 Kişinin Cesedine Ulaşıldı

Son dakika! İstanbul Kartal'da 8 katlı bina çöktü. Çöken binada 14 dairede yaşayanların olduğu belirtildi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. 1 kişinin cesedine ulaşıldı, kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yaşam Yayın: 06 Şubat 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 06.02.2019 17:20:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İstanbul'un Kartal ilçesinde Cevizli Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta çok sayıda vatandaşın yaşadığı 8 katlı bina çöktü. Binanın, patlamanın ardından çöktüğü iddia edildi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışmalarında 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

BİNADA 14 DAİRE BULUNUYOR

Çöken binada vatandaşların yaşadığı 14 daire ve binanın alt katında dükkanların olduğu belirtildi. Görgü tanıkları da binadan ses duyduklarını ifade ediyor. Arama kurtarma çalışmaları sırasında 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Olay yerinden geçen kişilerin de hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

CEVİZLİ MAHALLE MUHTARI: BİNADA 30 KİŞİ YAŞIYOR

Mahalle Muhtarı Zeki Dağ, olay yerinden yaptığı açıklamada, binada 27 - 30 civarı vatandaşın yaşadığını söyleyerek, "Enkazın altında 5 araç var. Yakınları içeride 15 kişinin olduğunu söylüyor." dedi. Dağ, binanın yan tarafında konfeksiyon atölyesinin bulunduğunu, çökme sırasında atölyenin boş olduğunu söyledi.

"SESİMİ DUYAN VAR MI"

Binada yaşayanların yakınları da haberi alarak olay yerine akın etti. İtfaiye ekiplerinin vatandaşlara "Sesimi duyan var mı" diye seslendiği belirtildi. Vatandaşlar da arama kurtarma çalışmalarına yardım ediyor.

VALİ ALİ YERLİKAYA OLAY YERİNE GİDİYOR

Öte yandan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın olay yerine hareket ettiği bildirildi.

GÖRGÜ TANIĞI: BİNANIN ÇÖKTÜĞÜNÜ GÖRDÜK

Olay yerinden ilk bilgileri paylaşan görgü tanığı, "Ortalık bir anda toz duman oldu ne olduğunu anlamadık" dedi.

"BİNANIN ALTINDA ÇOCUKLAR KALMIŞ OLABİLİR"

Binanın çöktüğünü gördüğünü söyleyen görgü tanığı, "Yol kenarında oynayan çocuklar vardı, tam emin değilim ama binanın altında kalmış olabilirler" dedi.



Olay yerinden ilk görüntüler;

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732