Sekmen Palandöken önce şehrin insanının

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2019 yılında yapılan yatırımları değerlendirerek, yeni yılda yapılacak olan yatırımları ve belediyenin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Gündem Yayın: 09 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 09.01.2020 23:02:23
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

TEKSTİLKENT’TE HEDEF 2500 ÇALIŞAN


Tekstilkent projesi hakkında merak edilenleri yanıtlayan Sekmen; “Malumunuz, bir yıl önce dedik ki, biz devlet fabrikaları yapalım. Üretimciler de gelip üretimlerini yapabilsinler. Şehrimizin insanına iş versinler. Şu anda 4 fabrika yaptık. Üretim ihaleleri de bitti. İnşallah eleman alımına da başladılar.  Ama fabrikalar yeterli değil. 10 fabrika daha yapmayı vali beyle beraber kararlaştırdık. Sayın Berat Albayrak ile de görüştük. Sayın bakanımıza da çok teşekkür ediyorum. Bize dedi ki, siz yeter ki üreticiyi bulun. Ön sözleşmeyi yapın. Biz parayı verelim. Siz binaları ihalelerle yaptırın ve yatırımcı gelsin fabrikaları çalıştırsın. 


SEKMEN; “GÜN GELECEK, HAFTADA BİR FUAR YAPILACAK”


Seçim öncesi yatırım projeleri arasında olan ve  yapımı tamamlanan fuar merkezi hakkında değerlendirmede bulunan Sekmen; “Malumunuz fuarcılık demek, o şehre ekonomik katkı sağlayan yerler demek. Gerek bölgesel, gerek ulusal ve gerekse uluslararası düzeyde firmalar, bu fuarlara gelerek tanıtımlarını yaparlar. Bir yandan ürün almak isteyenler, diğer yandan ürün satmak isteyenler bir araya geliyor ve ekonomik faaliyet devam ediyor. Şehrimize çok modern bir fuar merkezi kazandırdık. Erzurumlulara hayırlı olsun. Bunlar bizim öngörü projelerimizdi. Yılda 15-20 fuar olacak. Gün gelecek haftada bir fuar olacak. Biz sadece etrafımızdaki şehirlere hitap etmiyoruz. Aynı zamanda da etrafımızdaki ülkelere de hitap ediyoruz. İran’a, Gürcistan’a, Azerbaycan’a hatta Ermenistan’a. Bu ülkelere ihraç edilecek ürünler bu piyasadan gidecek. Fuarcılık şehrimize büyük bir hareket kazandırdı.” dedi.


TURİZMDE ERZURUM’UN OLMAZSA OLMAZLARINDAN BİRİ CAT3 SİSTEMİ

Turizm konusuna da değinen Sekmen; “Erzurum Kış turizminde olduğu gibi, aynı zamanda yayla turizmi, doğa turizmi, kültürel turizm, spor turizmi ve inanç turizmi konusunda da öncü bir şehir. Bunlara da el attık. Her geçen gün geliştiriyoruz. Bunun için ön şartlarından bir tanesi de şuydu; hava ulaşımını en kolay hale getirmek. Bizim gibi kış şehirlerinde, zaman zaman sis, tipi ve fırtına sebebiyle uçakların inip kalkmasında sorunlar oluşabiliyor. Bunlar doğa olayları olduğu için bizi aşabiliyor. Bunun için havaalanımıza CAT3 diye bir sistem koyduruyoruz. İhalesi yapıldı. 2020’nin Temmuz veya Ağustos ayında bitmiş olacak. İnşallah bitince, çok anormal bir doğa olayı olmadığı müddetçe, uçaklar inip kalkabilecek.”dedi.


BAŞKAN SEKMEN; “PALANDÖKEN, ÖNCE ŞEHİR İNSANININ”   
Palandöken’de yapılan sosyal tesislerin içeriği hakkında konuşan Sekmen; “Palandöken, önceden sanki sadece yabancılarındı. Biz dağda yaptığımız sosyal tesislerle, şehrin insanına imkanlar sunduk. Bu tesislerdeki fiyatları en makul seviyede tutarak, öncelikle vatandaşlarımızın bu hizmetten faydalanmasını sağlamayı hedefledik. Şehrin bazı noktalarından ücretsiz servisler oluşturarak, vatandaşımızın ulaşımını kolaylaştırdık. Vatandaşlarımıza farklı ortamlar da hazırladık. Şöyle ki; halkımızın evinde yiyeceğini, termosuyla çayını yanına alıp, sosyal tesislerimizden hiçbir ücret ödemeden de faydalanabilir. Zaten kendi devletinin, kendi belediyesinin yeri. Vatandaşımıza bu imkânı da Belediye olarak sağlıyoruz.”dedi. 
1527 OKULUN TADİLAT VE BAKIMI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN
Okul tadilatları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen; “Biz her yıl okullarımızdan belli kısmında, 150 ile 200 arasında okulumuzun boya, badana ve çevre düzenlemesi gibi hizmetlerini yapıyoruz. Neden böyle bir şey yapıyorsunuz diyebilirsiniz. Ben köy okullarını görünce, ilçelerde ve ildeki okulları düşününce, böyle bir şey yapmamızın gerektiğine karar verdim. Bunlara el uzatalım istedim. Çünkü bu okullarda halkımızın çocukları okuyor. Buralar ne kadar güzel olursa, ne kadar temiz olursa, çocuklarımız da eğitime, öğretime o kadar ilgi ve alaka gösterirler. Her yıl bu hizmeti yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz.” dedi. 
BAŞKAN SEKMEN; “BİZİM DİNİMİZ, TEMİZLİK DİNİ”
Okul tadilat ve bakımlarından bahsettikten sonra konunun Camii bakım, temizlik ve onarımına gelmesiyle, Bizim dinimiz, temizlik dinidir diyen Sekmen; “Camiilerimizin düzenli bakıma ihtiyacı var. Bizler de gidince bunu görüyoruz. Sevgili Peygamberimiz de buyuruyor; Temizlik imandandır, diye. İbadet hanelerimizin de temiz olması lazım. Yine bizim vatandaşımız camilerimizde ibadet ediyor. Onların temizliğiyle ilgilenmemiz lazım. İlgileniyoruz, ilgileneceğiz de. Bunu da buradan söylemiş olalım.” dedi. 
Sekmen, Erzurum için yatırımlar ve hizmetlerin devam edeceğini belirterek, Erzurumlulara selam ve saygı dileklerini iletti.

Kaynak:Ajans Pro

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732