Omicron varyantı Türkiye’ye geldi mi? Bakan Koca tam kapanmaya ilişkin konuştu: ‘Kapatma durumu…’

Güney Afrika’da tespit edilen, kısa süre içinde uluslararası seyahatler nedeniyle en az 24 ülkeye yayılan ve Delta varyantını geride bırakarak yeni endişe verici varyant olarak sınıflandırılan Omicron varyantı, bazı ülkelerde tam kapanmalara neden olurken varyantın ülkemize gelip gelmediği ve tam kapanmaya gidilip gidilmeyeceği merak konusu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla kafalardaki soru işaretlerini gidermeye çalıştı. Detaylar haberimizde…

Gündem Yayın: 02 Aralık 2021 - Perşembe - Güncelleme: 02.12.2021 17:00:35
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantının görüldüğü ülke sayısını duyurdu. Resmi kayıtlara göre DSÖ’nün 6 bölgesinin 5’inde bulunan en az 24 ülkede Omicron vakasına rastlandı. Dr. Ghebreyesus, bu varyantın çıkmasının şaşırtıcı olmadığını belirterek korkutan açıklamayı yaptı: “Bu sayının artmasını bekliyoruz. DSÖ, bu gelişmeleri son derece ciddi şekilde değerlendiriyor. Dolayısıyla her ülke de bu şekilde hareket etmeli.” Mevcut aşıların ilk aşamada yeterli olduğunu da belirten Dr. Ghebreyesus, ülkelerin koyduğu seyahat yasağını eleştirdi ve bunun, varyantın yayılmasının önüne geçemeyeceğini belirtti. Bu noktada da aşının önemine yeniden dikkat çekti.

 

Omicron Varyantı Türkiye’ye Geldi mi?

Koronavirüsün bu zamana dek en fazla mutasyona uğrayan çeşidi olarak değerlendirilen ve dünya çapında krize neden olan Omicron varyantı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara göre henüz ülkemizde görülmedi. AKP MYK toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koca, ülkemizde ağırlıklı olarak Delta varyantının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Tam Kapanma Gelecek mi?

Bazı ülkeler Omicron varyantı nedeniyle tam kapanma kararı alırken ülkemizde tam kapanmaya sıcak bakılmıyor. Ekonomik gidişat ve online eğitim nedeniyle öğrencilerin baskı altında kalması da bu kararı doğrular nitelikte. Bakan Koca da yine aynı toplantı sonrası tam kapanmaya gitme durumu olmadığını şöyle ifade etti:

“Bu dönemde varyant olmasına rağmen bir kapatma durumunu düşünmüyoruz. Daha önce önerdiğimiz kişisel tedbirler; maske, mesafe gibi artı kapalı ortamlarda uzun süre bulunmama, havalandırılan ortamlarda daha çok bulunabilir olma. Israrla aşı, aşı, aşı. Çünkü aşının etkili olduğunu biliyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732