Neyzen Tevfik Ölümünün 67. Yılında Kartal’da Anıldı

Kartal Belediyesi, ünlü ney ustası ve şair Neyzen Tevfik’i (Tevfik Kolaylı), ölümünün 67. yıl dönümünde mezarı başında düzenlediği tören ile andı.

Yaşam Yayın: 28 Ocak 2020 - Salı - Güncelleme: 28.01.2020 18:16:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Neyzen Tevfik’in Kartal Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anma programına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte Kartal’ın mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel anma programının ardından yaptığı konuşmada, Neyzen Tevfik’in ney ustası kimliğinin yanı sıra; Osmanlı döneminde istibdat yönetimine, Cumhuriyet yıllarında ise devrimlere karşı çıkanlara yönelik kalemini cesurca konuşturmuş bir hiciv ustası olduğuna değindi. Başkan Yüksel, genç nesillere toplumun değerlerini tanıtmak için anma programlarına önem verdiklerini ifade etti ve Kartal Belediyesi ailesi olarak kültürel değerleri yaşatacak çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Yaptığı hicivlerle bireysel ve toplumsal yozlaşmalara ve yolsuzluklara karşı şiirler yazan Neyzen Tevfik için düzenlenen anma töreninde Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Tören sonunda katılımcılara Kartal Belediyesi tarafından lokum ikramında bulunuldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732