Meteoroloji sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi! Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Ağustos Çarşamba günü için yayımladığı verilerde sarı ve turuncu kodlu uyarılarda bulundu. 5 il için turuncu, 1 il için ise sarı kodlu uyarı verildi.

Gündem Yayın: 11 Ağustos 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 11.08.2021 16:29:25
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

Bartın’da etkili olan sel felaketiyle evler ve yollar büyük hasar alırken bir kişi de akıntıda kayboldu. Bartın’ın ardından kuvvetli yağış uyarısı başka iller için de geldi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, kuvvetli yağışın Karadeniz kıyıları ile Tokat, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri ile Kastamonu’nun kuzeyi ile Bartın’ın doğusunda etkili olması bekleniyor.

 

Bugün hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ancak Karadeniz Bölgesi’nde kuvvetli yağış etkili olacak.

Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Ordu için turuncu kod Samsun için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Bu nedenle yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

MeteoUyarı Nedir?

Renk kodlu uyarı sistemi olan MeteoUyarı’da vatandaşların tehlikeli durumları renk kodlarıyla daha iyi anlamaları amaçlanıyor. Renkler ve anlamları ise şöyle:

YEŞİL: Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.
SARI: Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.
TURUNCU: Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.
KIRMIZI: Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732