Merkez Parti Erzurum İL Başkanı Ahmet Yılmaz'dan 12 Mart Erzurum Kurtuluşu Mesajı

Yılmaz; Erzurum, Kahraman ordumuzu daima minnet ve şükran borçludur. 12 Mart 1921’de gerçekleşen İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102’ikinci yıl dönümünü kutluyorum.

Gündem Yayın: 11 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 11.03.2020 22:51:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Merkez Parti Erzurum İl Başkanı Ahmet Yılmaz 12 Mart 102 yılı Erzurum Kurtuluşu ,  Mesajı yayımladı "Türkiye tarihinde müstesna bir yeri olan dadaşlar diyarı, Erzurum’un Birinci Dünya harbi sırasında çok büyük acılara, büyük katliamlara ve vahşetlere tanık olmuştur. Düşman işgalinden kurtuluşu uğruna halkımız, kadınıyla, erkeğiyle, genç yaşlı demeden, insanlık tarihinde eşine nadir rastlanan zulme ve vahşete karşı birlik olmayı başarabilmiş, kanlarını, canlarını feda ederek amansız bir mücadele vermiştir. 
 
Bin yıldır Anadolu’nun doğu kapısı olarak vatan koruyuculuğu yapan Erzurum, kurtuluşunu , işgal altındaki başkent ve diğer yurt toprakları için kıyama karar verdi ve büyük bir kongre hazırlığına girişti. 

Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Paşa, ekibiyle beraber İstanbul’dan gelip, Erzurum’da katıldığı ve başkanlık yaptığı Erzurum Kongresi’nde, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attı ve milli mücadelenin kıyamını Erzurum’dan başlattı.

Büyük milletlerin, dışta ve içte, düşmanları daima olagelmiştir. Erzurum, Türk milli varlığının istinat ettiği tarihi bir şehir olması hasebiyle, milletin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen, fitne ve fesat peşinde koşan kesimlere daima karşı çıkmıştır. Vatanın, birliği ve dirliği yanında, koşulsuz yer almıştır. 
 
Erzurum’da 50 bine yakın yiğit insanımızı, kardeşimizi diline, dinine, canına ve milletini sahip çıkmak adına, vatanı uğruna şehit verdik. Toprağının her bir parçasında düşmanın gazabını en vahşi ve acımasızca yaşayan Erzurum’umuzun bir daha o acıları yaşamamak adına, güçlü ve dünyada söz sahibi olan, gücüne güç katmaya devam eden bir Türkiye’yi yine aynı ruhla, aynı özveriyle, aynı hislerle korumaya, geliştirmeye, güçlü kılmaya devam edeceğiz dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732