Merkez Bankası’ndan Bir Hamle Daha

Merkez Bankası piyasa yapıcı bankalara açık piyasa işlemleri çerçeve içersinde imkan limitleri sıfırlandığını duyurdu.

Ekonomi Yayın: 11 Ağustos 2020 - Salı - Güncelleme: 11.08.2020 13:14:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Merkez Bankası yapmış olduğu, bu son hamlesiyle arzını düşürerek, TL'nin değerini korumayı hedefliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası likidite konusunda bir adım daha atarak piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri için tanınan limitleri sıfırladı.

TCMB'nin resmi internet sitesinde yer alan duyuruda, "Likidite yönetimi çerçevesinde 12 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkan limitleri sıfırlanmıştır.

LİKİDİTEYİ NORMAL SEVİYEYE GETİRMEK İÇİN ATILAN BİR ADIM

TCMB, Kovid-19 salgını sonrası normalleşme adımları çerçevesinde, geçen haftadan itibaren bankaların fonlama maliyetini yükseltmeye başlamıştı. Analistler, TCMB'nin likidite yönetimi çerçevesinde yapılan değişikliğin, salgın sonrası dönemde piyasada sıkışıklığa sebep olmadan likiditeyi normal seviyeye getirmek için atılan adımlardan biri olduğunu söyledi.

BU İŞLEM NE ANLAMA GELİYOR?

Açık piyasa işlemleri, Merkez Bankası tarafından finans piyasasındaki kısa vadeli faiz oranları politika faizi etrafında oluşmasını sağlamak ve likiditeyi düzenlemek için kullanılır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732