MEB harekete geçti! Değişiyor..

Eğitim Yayın: 06 Ağustos 2021 - Cuma - Güncelleme: 06.08.2021 13:47:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren önemli bir düzenleme bilgisi geldi. Ziya Selçuk yerine bugün Prof. Dr. Mahmut Özer atandı. Bu şekilde eğitim sisteminde de köklü bir değişiklik yapılması bekleniyor. Bakanlık tarafından yaklaşık birkaç ay önce açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde yapılacak değişiklikler için harekete geçiliyor. Bugün itibarıyla göreve başlayan yeni bakanın da bu hamleleri yapması bekleniyor. İkili eğitim giderken, not sisteminin değişmesi bekleniyor.

Eğitimde köklü değişikliklerin yapılacağı bekleniyor. İlkokul çocukların ilgi, yetenek ve mizaçlarına uygun olarak iyileştirilecek. Ortaokullarda ise çocuğun bütüncül gelişimi esas alınarak ders sayısı ve ders çizelgesi hafifletilerek yeniden yapılandırılacak.

 

İKİLİ EĞİTİM KALKACAK

İkili eğitimin tümüyle kaldırılması bekleniyor. Yardımcı kaynak ihtiyacını büyük ölçüde ortadan kaldıracak düzenlemelerin yapılacağı ifade ediliyor.

MAHALLE SPOR KULÜPLERİ

Eğitim kayıt bölgelerinde okul-mahalle spor kulüpleri kurulacak. İlgili spor dalında yetenekli olan çocuklar öğleden sonra kulüplerde yoğunlaştırılan antremanlarlara katılımı için gerekli olan yapı da kurulacak.

Aynı zamanda tam gün eğitim yapılan ve koşulları elverişsiz yerleşim yerlerindeki okullardan başlamak koşulu ile öğrencilere öğle yemeğinin verilmesi sağlanacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732