Mardin’de operasyon kapsamında 18 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi!

Valilik, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından yasağa uymaları gerektiğini vurguladı.

Gündem Yayın: 22 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 22.02.2021 15:05:19
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sabah saatlerinde gelen bir son dakika haberine göre Mardin’de 18 mahallede PKK’ya düzenlenen operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Mardin’in Mazıdağı, Derik ve Kızıltepe ilçelerindeki 18 mahallede bu sabah saat 06.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağının uygulandığı duyuruldu.

Konuyla ilgili açıklama Mardin Valiliği tarafından son dakika olarak yapıldı. Yapılan açıklamada vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlaması adına terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, kullandıkları sığınak, barınak ve depoların tahrip edilmesi için operasyon başlandığı ifade edildi.

 

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Mardin Valiliği, yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinde bulunduğu değerlendirilen, Bölücü Terör Örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek, bölgedeki mahallelerde mevcut aranan şahısları yakalamak amacıyla;

– 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili maddeleri gereğince; 22 Şubat 2021 Pazartesi günü saat: 06:00 itibari bölgedeki operasyonların sona ermesine kadar Mazıdağı İlçesi; Meşeli, Yalınağaç Ürünlü, Yevri, Armağan, Konur, Kocaköy Mahalleleri ve Mezralarında, Derik ilçesi; Çayköy, Bozok, Kelek, Gündik, Harmanlı, Giriktepe Mahalleleri ve Mezralarında, Kızıltepe ilçesi; Akçapınar Gürmeşe, Çimenlik, Örencik, Doğanlı Mahalleleri ve Mezralarında sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir”

 

SABAH SAAT 06.00’DA BAŞLADI

Yapılan açıklamanın devamında sokağa çıkma yasağının bu sabah 06.00’da başladığı belirtildi. Mazıdağı ilçesinin Meşeli, Yalınağaç Ürünlü, Yevri, Armağan, Konur ve Kocaköy, Derik’in Çayköy, Bozok, Kelek, Gündik, Harmanlı ve Giriktepe ile Kızıltepe’nin Akçapınar Gürmeşe, Çimenlik, Örencik ve Doğanlı mahalleleri ve mezralarında ikinci bir karara kadar yasağın uygulanacağı da gelen bilgiler arasında.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732