LAÇLAMA SEKTÖRÜNDE ÇEVRECİ UYGULAMALARA YAZILIM DESTEĞİ

İnsanların yoğun olarak bulunduğu ortamlarda küçük işletmelerden büyük işletmelere kadar her yerde hijyen, en önemli unsurlardan birini oluşturuyor. Özellikle bu ortamlarda türeyen zararlı canlılar sağlığı önemli ölçüde tehdit ediyor. Zararlı canlılarla mücadelede kullanılan pek çok zehirli madde hem insana hem de çevreye ciddi zararlar veriyor. Bazı ülkelerde hayvan hakları ve çevreci yaklaşımlardan dolayı hayvan öldüren uygulamaların tamamen yasaklandığına dikkat çeken İlaçlat CEO’su Yılmaz Seçkiner, uzun vadede firma olarak hayvanları öldürmeyen uygulamada takip sistemi yazılımı ile destek vererek hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Yaşam Yayın: 30 Kasım 2021 - Salı - Güncelleme: 30.11.2021 19:58:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

SEKTÖRDE HAYVANLARI ÖLDÜRMEYEN YENİ UYGULAMA

Konuya ilişkin planlarını dile getiren İlaçlat CEO’su Yılmaz Seçkiner, “Günümüzde artık her alanda çevreci yaklaşımlar ön plana alınıyor. Sektörler çevresel bilinci geliştirerek uygulamalar yapmaya özen gösteriyor. Biz de firma olarak çevreci yaklaşımlarla hareket ederken Avrupa Birliği mevzuatlarını da araştırıyoruz. Konu kapsamında, yapılan uygulamada farelere öldürmeyen yem veriliyor. Böylelikle hayvanları öldürmeden doğada toplamalarını sağlıyor. Uygulamanın bu noktasında da firma olarak biz geliştirmiş olduğumuz yazılımı ilaçlama firmalarına fare takip sistemleri ile beraber hizmetlerine sunacağız. Kaldı ki izleme yazılımı olarak bu iş tamamen bize yönelik durumda. İzleme verisini de insandan bağımsız olarak yaptığımız için istasyonu kurup anlık veri alabiliyoruz. Bu yazılımımız ile ilaçlama firmalarının hizmetine sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

FİRMALARIN GELECEĞİ AÇISINDAN DA ÖNEMLİ

Her sektörde olduğu gibi ilaçlama sektöründe de çevreci yaklaşımlara olan ilgiye vurgu yapan Seçkiner, “Geleceğimizin büyük bir tehlike altında olduğu açık bir şekilde ortada. Burada hem kişisel anlamda hem de firmalar bakımından herkesin sürdürülebilir gelecek için üzerine düşeni yapması gerekiyor. Aynı zamanda, sektörlerin bu yaklaşımlar doğrultusunda faaliyet göstermelerinin firmaların gelecekleri açısından da oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Konuyla ilgili uygulamalara kendi yazılımımız ile destek veriyor olmak da ayrıca gurur kaynağı olurken ilerleyen süreçlerde bu tip çalışmalara hız kesmeden devam ediyor olacağız” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732