"İstifa ettim, ikna ettiler" diyen AK Partili Fakıbaba'dan bomba sözler: Tehdit ediliyorum

Geçen aylarda AK Parti'den istifa ettiğini ancak ikna edilerek istifasının önüne geçildiğini söyleyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, "AK Parti ile doku uyuşmazlığı olanlar var. 2014'den sonra Şanlıurfa'nın kimyası değişti" dedi. Fakıbaba, açıklamalarının ardından bugün yaptığı sosyal medya paylaşımında da tehdit edildiğini söyledi.

Gündem Yayın: 13 Kasım 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 13.11.2021 21:58:14
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Şanlıurfa'da yerel bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılan AK Parti Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçen aylarda AK Parti'den istifa ettiğini ancak milletvekilleri Kasım Gülpınar ve Ahmet Akay'ın kendisini ikna ederek istifasının önüne geçtiğini söyleyen Fakıbaba, "AK Parti ile doku uyuşmazlığı olanlar var. 2014'den sonra Şanlıurfa'nın kimyası değişti" ifadelerini kullandı.

"TERÖR OLAYI DENİLDİĞİNDE UTANDIM"

Konuşmasında, Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de meydana gelen ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Yıldız ile Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Adil ve Celal Şenyaşar'ın ölümünün kamuoyunda 'terör olayı" şeklinde paylaşılmasından utandığını vurgulayarak şunları anlattı:

"Anne annedir. Çok üzülüyorum. Yüreğim parçalanıyor. Allah sabır versin. Ateş ateşle söndürülmez. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı. Suruç'ta yaşanan olaya terör olayı denildiğinde utandım. O dönem genel merkezi aradım, Suruç'taki olay terör olayı değil dedim. Bu olay o zaman seçimi olumsuz etkiledi. Buradan her iki aileden vefat edenlere başsağlığı diliyorum."

"İSTİFA ETTİM, VAZGEÇİRDİLER"

Sözlerinin devamında Şanlıurfa Belediye Başkanlığı döneminde her kesimden görüşe, etnik yapıya saygılı olduğunu savunan Ahmet Eşref Fakıbaba, "Benim için Türk, Kürt, Alevi, Sünni herkes kardeştir. Birdir. Bakın, Diyarbakır'dan sonra ikinci cemevini Şanlıurfa'da ben açtım" dedi.

Programın devamında siyasi konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Fakıbaba, geçtiğimiz aylarda partisinden istifa ettiğini açıklayarak, Şanlıurfa milletvekilleri Kasım Gülpınar ve Ahmet Akay'ın kendisini ikna ederek istifa kararından vazgeçirdiklerini de bildirdi. Fakıbaba, "AK Parti ile doku uyuşmazlığı olanlar var. 2014'den sonra Şanlıurfa'nın kimyası değişti. Bazı isotçular AK Parti'den istifa etmemi istiyor" dedi.

"TEHDİT VE BASKILARA BOYUN EĞECEK İNSAN DEĞİLİM"

Bu sözlerinin ardından tehditler aldığını ve suç duyurusunda bulunduğunu belirten Fakıbaba, "Dün akşam katıldığım TV programında yaptığım açıklamalardan sonra rahatsız olanların tehdit ve baskılarına asla boyun eğecek bir insan değilim. Suç duyurusunda bulundum ve konunun takipçisi olacağım. Haksızlığa karşı durmaktan ve adaleti savunmaktan asla geri durmayacağım" ifadelerini kullandı.

Şenyaşar ailesine 'terörist' dediği için utandığını söyleyen Fakıbaba: Tehdide boyun eğmem

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim çalışması sırasında, Şenyaşar ailesinin işlettiği dükkana girmesi ve başlayan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesinin ardından meydana gelen olaylarda milletvekilinin korumalığını yapan kardeşi Mehmet Şah Yıldız ve hastaneye sevk edilen Esvet Şenyaşar ile iki oğlu, Celal ve Adil Şenyaşar hayatını kaybetmiş; sekiz kişi de yaralanmıştı.

Başlatılan soruşturmanın ardından, çatışmada yaralanan Fadıl Şenyaşar hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanmış; AK Partili vekilin kardeşi Enver Yıldız da 15 ay firari kaldıktan sonra, 18 Eylül 2019 tarihinde teslim olmuştu.

Olay günü ağır yaralanan Fadıl Şenyaşar, milletvekilin kardeşi Mehmet Şah Yıldız'ı öldürmekten ve sekiz kişiyi öldürmeye teşebbüsten müebbet hapis cezası aldı.

Aynı davada karşı aileden tutuklu olarak yargılanan Enver Yıldız ise "ağır tahrik altında" öldürmekten ceza aldı.

Esvet Şenyaşar ile iki oğlu Adil ve Cemal Şenyaşar'ın öldürülmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgili farklı bir soruşturma başlatıldı. Gizlilik kararı konulan soruşturma üç yıldır devam ediyor. Bu süre zarfında soruşturma dosyasına bakan sekiz savcı, üç başsavcı değişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732