Gürsel Tekin : “İSTANBUL’UN BAŞINA GELECEK BİR BELA, TÜRKİYE’NİN BAĞIMSIZLIĞINI TARTIŞILIR HALE GETİRİR”

“İSTANBUL’UN BAŞINA GELECEK BİR BELA, TÜRKİYE’NİN BAĞIMSIZLIĞINI TARTIŞILIR HALE GETİRİR”

Siyaset Yayın: 02 Şubat 2020 - Pazar - Güncelleme: 02.02.2020 22:22:11
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) bulaşan herkesin cezalandırılması gerektiğini savunan Tekin, “İstanbul’un deprem toplanma alanlarını FETÖ’cülere kim sattı?” sorusunu sordu.

“İSTANBUL’UN BAŞINA GELECEK BİR BELA, TÜRKİYE’NİN BAĞIMSIZLIĞINI TARTIŞILIR HALE GETİRİR”

Türkiye’de hırsızlarla mücadele etmenin çok zor olduğuna işaret eden Gürsel Tekin, “Siyasetçi de olsanız, bürokrat da olsanız başınıza bin tane bela gelir. Bu ülkede bir insanın sadece emeğiyle geçinerek namuslu kalması çok zor bir hale geldi. Sayıştay Başkan vekili İstanbul’daki yüksek çalışmalarla ilgili çok önemli bir çalışma yaptı. Nerede bu adam? Kaldı ki, bu adam FETÖ’cü falan da değildi ancak görevinden el çektirildi. Böyle bir ortamda, ‘Deprem toplanma alanları, ödenen vergiler ne oldu?’ sorusunu sormak, lüzumsuz bir cümlenin ötesine geçemiyor. Birilerimizin hesap sorması, yapmayın kardeşim diyebilmesi gerekiyor. Bunun siyasi partisi falan olmaz. İstanbul’un başına gelecek bir bela, Türkiye’nin bağımsızlığını tartışır hale getirir. Aynı zamanda tüketiciye de bir eleştirim var. Batılı insanlar mülk edinirken proje satın alıyor, bizse daire satın alıyoruz. Bir şey alırken projeye mutlaka bakın. ‘İleride bu mülkün başına bir şer gelir mi?’ diye sorgulayın.”

Deprem konusunun çok ciddi bir mesele olduğuna dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Derhal Ulusal Deprem Konseyi kurulmalı. Sadece bizim yer bilimcilerimiz ile değil Japonya gibi depremden etkilenen ülkelerin bilim insanları ile Türkiye’yi yeniden inşa etmeliyiz. Türkiye’yi ancak böyle kalkındırırız. İstanbul’da ise en azından sanayinin bir kısmını Türkiye’nin çeşitli yerlerine taşımalıyız. Böylece nüfus oranını da azaltabiliriz.” diye konuştu.

18 yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanı’nın altı kez değiştiğini belirten Tekin, “Vatandaşlar çocuklarını devlete emanet ediyorlar. Elazığ’daki deprem akşam vakti değil de sabah olsaydı ne olacaktı? 20 yıl içerisinde okulları sağlamlaştıramadınız mı?” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732