Eyüpsultan’da Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliği Düzenledi

Sarıkamış Harekatı’nın 105. yılı anma törenleri kapsamında Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Bilgi Evi öğrencileri tarafından anma programı düzenlendi.

Yayın: 05 Ocak 2020 - Pazar - Güncelleme: 05.01.2020 15:54:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi (EKSM) Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen “Beyaza Yazılmış Destan Sarıkamış” isimli programda, Birinci Dünya Savaşı’nda Rus işgalinde bulunan Doğu illerini geri almak için düzenlenen Sarıkamış Harekâtı’nda şehit düşen Mehmetçikler anıldı.


Yeşilpınar, Akşemsettin, Kemerburgaz Bilgi Evi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliğe, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcıları Ali Rıza Yavuz, İsmail Uysal, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar
Geçmişten günümüze milletimizin vatanı için yapmış olduğu fedakârlık duygusunu diri tutmak, Sarıkamış Destanına adını veren 90 bin şehidimizi anmak ve Sarıkamış ruhunu anlamlandırmak amacıyla gerçekleştirilen programa, Eyüpsultanlılar yoğun ilgi gösterdi.

SARIKAMIŞ’TAN CANLI BAĞLANTI YAPILDI

Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, Sarıkamış Destanını anlatan bir video gösterimiyle devam etti. Ayrıca Sarıkamış’tan canlı bağlantı ile çetin doğa şartları ve Sarıkamış Destanı konusu bire bir yerinden anlatıldı.

Bilgi evi öğrencilerinden oluşan koronun Sarıkamış Türküleri seslendirdiği müzik ziyafetinin ardından Bilgi Evi öğrencileri tarafından hazırlanan “Beyaza Yazılmış Destan” isimli tiyatro gösterisi sahnelendi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732