ERZURUM’UN YÖRESEL LEZZETLERİ, BAĞCILAR’A TAŞINDI

ERKON tarafından 2-5 Aralık tarihlerinde İstanbul Maltepe Sahil Etkinlik alanında düzenlenecek olan “Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri” etkinlikleri için Bağcılar’da bir tanıtım programı düzenlendi.

Gündem Yayın: 02 Aralık 2021 - Perşembe - Güncelleme: 02.12.2021 01:38:36
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

ERKON tarafından 2-5 Aralık tarihlerinde İstanbul Maltepe Sahil Etkinlik alanında düzenlenecek olan “Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri” etkinlikleri için Bağcılar’da bir tanıtım programı düzenlendi. Erzurum barı ile başlayan ve ilçe sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği programda çevreden geçen vatandaşlara Erzurum’un yöresel lezzetlerinden cağ kebabı, kadayıf dolması ve İspir kuru fasulyesi ikram edildi. 

Büyük ilgi gördü


Erzurum Konfederasyonu (ERKON) Genel Başkanı Mustafa Macit, Erzurum’un eşsiz lezzetleri ve kültürü için tüm İstanbulluları Maltepe Etkinlik Alanı'na davet etti. Herkesin bu özel etkinlikten istifade etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Macit, “İstanbul’un önemli bir ilçesi olan Bağcılar’dayız. 2-5 Aralık’ta Maltepe meydanında yapacağımız Erzurum günleri etkinliklerinin tanıtımını yaptık. Çok güzel geçti, müthiş bir kalabalık vardı. Erzurum’un müthiş cağ kebabını, kadayıf dolmasını ve ikram ettik. İlgi yoğundu. Maltepe meydanında bunun devamı olacak. Erzurum’un nefis lezzetlerini getirdik. Özellikle balını, peynirini ve yöresel ürünlerini takdim ediyoruz. Tüm İstanbulluları Maltepe meydanına bekliyoruz. Orada Erzurum’un tarihini, kültürünü ve lezzetlerini tadacaklar. Bu muhteşem günlerden tüm İstanbulluların istifade etmesini istiyoruz” dedi.


Acar: Hep birlikte Maltepe’de olalım


ERBİRDER Başkanı Recai Acar, Erzurum’da üretilen ve İstanbul’da tüketilen mamulleri getirdiklerini ifade ederek, “Burada cağ kebabımız var, yağımız var, peynirimiz var. Üreticiyle tüketiciyi buluşturuyoruz ve öyle oluyor ki İstanbul’da 20-30 yıldır birbirlerini görmeyen insanlar bir araya geliyorlar ve hasret gidiyorlar. Federasyonların ve konfederasyonların görevi de bu olsa gerek. Bu vesileyle ERKON Genel Başkanına, yönetim kuruluna ve bütün İstanbul’daki Erzurumlulara çok teşekkür ediyorum. Burada kimse öteki olmadı. Herkes burada. Hep birlikte 2-5 Aralık’ta Maltepe’de olalım” diye konuştu.


Toraman: Yeni bir rekor kıracağız


Erzurum’un yöresel ürünlerini Bağcılar’da tanıttıklarını dile getiren Avrupa Yakası Dernekler Federasyonu Genel Başkanı ve ERKON Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri Toraman ise etkinliğin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Toraman, “Bugün gördüğümüz ilgi gerçekten çok güzeldi. Umuyorum ki bu ilginin kat ve kat fazlası Maltepe’de olacaktır. Hem İspir kuru fasulyemiz, hem kadayıf dolmamız hem de cağ kebabını İstanbul’daki Bağcılar’a tanıttık. 2019’da kırmış olduğumuz 1 milyon 260 bin kişilik rekoru bu sene 1,5 milyona çıkararak yeni bir rekor kıracağız. Bu Pazar’a kadar devam edecek olan Erzurum günlerine herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.   

Kağanaslan: Erzurum’un kendi ürünü sergilenecek

Erzurum Tanıtım Günleri İstişare Kurulu Üyesi Kenan Kağanaslan, herkesi bu özel etkinliğe davet ederek şunları kaydetti: “Almanya’dan geldim. Duygulu bir an gerçekten. Buradaki vatandaşlarla birlikte bu lezzetleri tatmak çok güzel bir şey. Erzurum’un kendi esnafı kendi yöresel ürünlerimizi Maltepe’de sergileyecekler. İstanbul’da yaşayan herkesi davet ediyoruz. Buranın düzenlenmesinde de emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” 

Orbak: İzdiham oldu

Aşkale Dernekler Federasyonu Başkanı ve ERKON Genel Başkan Yardımcısı Güngör Orbak, etkinliğin dört gün süreceğini hatırlatarak şöyle konuştu: “Kelimelerle anlatılacak bir durum değil gerçekten burada bile izdiham oldu. Sizler de bizleri hiç yalnız bırakmadınız. Maltepe’de dört gün boyunca devam edecek olan etkinliklerimize tüm Erzurumluları ve İstanbul’da yaşayan tüm Türkiyelileri bekliyoruz.”

Tüysüz: Tüm hemşerilerimizi bekliyoruz

Erzurum İş İnsanları Derneği Başkanı Erdal Tüysüz de tüm hemşerilerini etkinliğe davet etti. Tüysüz, “Erzurum tanıtım günlerinde İstanbul’da olan tüm hemşerilerimizi bekliyoruz. Erzurum’un özel yemeklerini ve kültürünü görmeleri için herkesi davet ediyoruz” dedi.

Kaynak:erzurumvitringazetesi.com/

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732