ERZURUM’UN GÖNÜLLÜ BARIŞ ELÇİSİ

Erzurum'un gönüllü barış elçisi Murat Algül, yardım severliği ve gariban dostu olmasından dolayı, çevresinde sevilen Erzurumlu esnaf, Murat Algül küskün Aileleri ve küskün insanları barıştırmayı kendisine vazife edindi.

Yaşam Yayın: 16 Ekim 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 16.10.2021 00:35:59
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Erzurum’da Garibanın dostu küslerin Barış Elçisi Murat Algül ‘’Namı Diğer’’ Eşkıya Murat Lakabının Eşkıya olması sizleri yanıltmasın, Erzurum’da eskilerin yaramaz çocuklara taktığı lakap olan eşkıya, (bugünlerde fazla hareketli olan çocuklara) her nekadar hiper aktif diye tatlı yaramazlıklarını görmezden geldiğimiz çocuklara ! büyüklerimiz çok hareketli yerinde duramayan zaman zaman evdeki eşyalara oynarken zarar veren çocuklara Eşkıya’mısın sen derlerdi.

Bir 11 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Ve o zamanlarda aşağı yukarı herkese bir lakap takılırdı tam olarak bu Eşkıya Lakabı o zamanlardan kalma bir lakap olsa’ da,  Aslında Eşkıya Murat Erzurum’da ve çevresinde oldukça sevilen sayılan bir insan olmasının yanı sıra,  Çevresinde olan garibana,  yardımcı olan ve nerede bir gariban varsa elinden geldiğince yardımına koşan bir insan olmasına istinaden çevresinde sevilip sayılıyor.

Bir 4 kişi, oturan insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Murat Algül tüm bunların yanı sıra kendi isteği ile  küs olan insanları aileleri barıştırmayı  vazife edinmiş. Algül; Güzel yüreği ile kendinden küçük olan gençleri zaman zaman bir araya toplayıp güzel sohbetleri ile güzel nasihatlerde bulunup onlara yol gösteriyor gücü yetiğince çevresindeki insanlara faydalı olmaya çalışıyor. Kendi çevresinde bu kadar Sevilen şimdiye dek onlarca küskün, Aileyi barıştırmayı başarmış, hele de  günümüz şartlarında bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen insanların çevremizde, çoğaldığı şu zamanda böylesi bir iyiliği kendisine görev adletmiş olan Algül; sadece öyle küskün olan bireylerle kalmayıp Koca aşiretler arasında olan kırgınlıkları küskünlükleri dahi koca güzel yüreği ile birçok olumsuz lafı sözü yemek pahasına barıştıran koca yürekli bir adam.

Bir 10 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Murat Algül; Namıdiğer Eşkıya Murat’ın diğer bir özelliği ise geçtiğimiz dönem Şov TV’de Reytink Rekorları kıran Çukur dizisinde Yamaç Koçovalı’ nın Babası İdris Koçovalı’ya çok benzerliği ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Murat Algülün Barıştırmış olduğu aşiret olan aileler ile her şeye rağmen insan olmanın ve dost kalmanın fotoğraflarından bazılarını siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

Bir Sedat Taşlıdağ dahil 7 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bir Ünal Kaya ve Murat Algül dahil 5 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Bir Semih Coşkun dahil 6 kişi, ayakta duran insanlar ve oturan insanlar görseli olabilir
Bir Murat Algül dahil 11 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Bir 5 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Bir bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar ve iç mekan görseli olabilir

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732