ERKON, Erzurum Tanıtım Günleri İçin İddialı Hazırlanıyor

Kültür ve medeniyetler şehri olan Erzurum’a ve Erzurumlulara hizmet etmek amacıyla kurulan Erzurum Konfederasyonu (ERKON), Erzurum’un sahip olduğu değerlerin ve geleneksel kültürünün (el sanatları, yemek, halkoyunları, yöresel ürünler v.s.) tanıtımı amacıyla İstanbul’da “Erzurum Tanıtım Günleri” düzenliyor.

Gündem Yayın: 16 Kasım 2021 - Salı - Güncelleme: 16.11.2021 20:51:22
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kültür ve medeniyetler şehri olan Erzurum’a ve Erzurumlulara hizmet etmek amacıyla kurulan Erzurum Konfederasyonu (ERKON), Erzurum’un sahip olduğu değerlerin ve geleneksel kültürünün (el sanatları, yemek, halkoyunları, yöresel ürünler v.s.) tanıtımı amacıyla İstanbul’da “Erzurum Tanıtım Günleri” düzenliyor.

02 – 05 Aralık tarihlerinde Türkiye'nin mozaiği İstanbul Maltepe sahilde yapılacak olan Erzurum Tanıtım Günleri için ERKON (Erzurum Konfederasyonu) iddialı hazırlanıyor.

Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri için hazırlıklara hızlı başlayan ERKON sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantılarına başladı ve ilk toplantısını Sultanbeyli Erzurumlular Derneğinde gerçekleştirdi. Toplantıya Sultanbeyli Erzurumlular Derneği yönetim kurulunun yanı sıra ilçe ve köy dernek başkanları, mahalle muhtarları ile o bölgede bulunan yöresel sanatçılar ve halk ozanları katıldı.

ERKON Genel Başkanı Mustafa Macit, Avrupa Yakası Erzurum dernekler Federasyonu Başkanı ERKON Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri Toraman katılımcıları Erzurum günleri hakkında bilgilendirdi.

Alışılmışın dışında çok farklı bir organizasyona imza atacaklarını ifade eden Macit ve Toraman, Erzurum’a yakışır bir çalışma yapacaklarını anlattılar. ERKON’un 2019 yılında yapmış olduğu Erzurum tanıtım günlerini örnek gösteren Başkanlar, bu yıl düzenlenecek Erzurum Tanıtım Günleri’nde muhteşem bir organizasyona imza atacaklarını belirttiler.

Erzurum görüşmelerinin ilk ayağını bitirdiklerini ifade eden ERKON Genel Başkanı Mustafa Macit, yöresel çadır stantları ve dumanlı alan stantlarının tamamının satıldığını, bu alanlarda Erzurum yöresel ürünleri dışında ürün olmayacağını ve esnafın tamamının Erzurumlu olacağını söyledi.

ERKON Genel Başkanı Mustafa Macit, “Biz ERKON olarak bu noktada çok hassas davranmaya çalışıyoruz ne esnafımızı düşünürken vatandaşı da ihmal etmiyoruz. Fahiş fiyatların ve kalitesiz ürünlerin önüne geçmek için her iki tarafı da gözeterek denetleme mekanizmamızı çalıştırmayı planlıyoruz.” Dedi.

“BİRBİRİMİZİ SEVELİM, KUSUR ARAMAYALIM, KENETLENELİM!”

Erzurumluların birlik beraberlik içinde hareket etmeleri gerektiğini dile getiren ERKON Genel Başkanı Mustafa Macit, “ERKON Erzurumlu Sivil Toplum Kuruluşlarının üst çatısı durumundadır. Erzurum tarihinde kurulan ilk konfederasyondur. Federasyonlarla seviyeli diyalog içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hepimiz bu çatı altında güçlü bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Birbirimizi sevelim, kusurumuzu aramayalım, kenetlenelim, güçlü olalım.” Diye konuştu

“ERZURUM TANITIM GÜNLERİNİ FARKLI BİR KONSEPTTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ!”

Erzurumluların yaşadıkları yere değer kattığını kaydeden Başkan Macit, “düzenlenen etkinlikle Erzurum Kültürünün tanıtılmasının yanı sıra İstanbul’da yaşayan Erzurumluları özledikleri Erzurum kültür ve değerleri ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bu programın hazırlanması için bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyondaki arkadaşlarımızla beraber büyük bir özveriyle çalışarak, daha önce yapılmış olan etkinliklerin eksiğini yanlışını masaya yatırıp çok farklı güzel bir program hazırladık, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” Sözlerine yer verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732