Erdoğan ve Putin arasındaki İdlib zirvesi sona erdi! İki liderin açıklama yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün İdlib konusunda ikili görüşme gerçekleştirdi.Görüşme sonrası ilk açıklamayı yapan Putin, "Astana sürecinin öneminde anlaştık. Ortak bir belge hazırlandı.Metin, İdlib'de ateşkese vesile olacak ve sivillerin ızdıraplarına son verilmesine yardımcı olacak" dedi.

Gündem Yayın: 05 Mart 2020 - Perşembe - Güncelleme: 05.03.2020 20:26:59
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, İdlib konusunda Moskova'da 2 saat 40 dakika süren baş başa görüşme gerçekleştirdi. İkili zirve sonrası heyetler arası görüşmeye geçildi. Heyetler arası görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin kameralar karşısına geçti.

"ASTANA SÜRECİNİN ÖNEMİNDE ANLAŞTIK"

İlk açıklamayı yapan Putin, "Astana sürecinin öneminde anlaştık. Görüşme sonunda ortak bir belge hazırlandı. Metin, İdlib'de ateşkese vesile olacak ve sivillerin ızdıraplarına son verilmesine yardımcı olarak" dedi.

BAŞ BAŞA GÖRÜŞME 2 SAAT 40 DAKİKA SÜRDÜ

İki liderin baş başa görüşmesi 2 saat 40 dakika sürdü. Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası heyetler arası görüşmeye geçildi. Erdoğan ve Putin başkanlığında Moskova'da yapılan heyetler arası görüşme sona erdi. Baş başa ve heyetler arası görüşmeler toplam 5 saat 40 dakika sürdü.

GÖRÜŞME ÖNCESİ AÇIKLAMA

İki lider, baş başa görüşme öncesi ise kısa birer açıklama yaptı.

ERDOĞAN: ALACAĞIMIZ İSABETLİ KARARLAR BÖLGEYİ RAHATLATACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme için Putin'e teşekkür ederek, "Malum, bu görüşmeyi Türkiye'de yapacaktık. Sizin buradaki anayasa çalışmalarıyla, ilgili gelişmeler sebebiyle burada gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

İdlib müzakereleri sebebiyle bir araya gelmelerinin büyük önem arz ettiğini dile getiren Erdoğan, bölgedeki sıkıntı dolayısıyla dünyanın gözünün burada olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bugün burada atacağımız adım, alacağımız isabetli kararlar bölgeyi de ülkelerimizi de rahatlatacaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye-Rusya ilişkilerinin tavan yaptığı bir dönemin yaşandığını belirten Erdoğan, "Gerek savunma sanayinde, gerek ticari ilişkilerimizde çok farklı bir dönemin içindeyiz. Bunları çok daha ileri taşımamızın hesaplarını yapıyoruz. Bunları tabii güçlendirerek götürmek de bizim en büyük amacımız. Bunu da başaracağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732