“Ekonomik İstikrar Kalkanı”

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen hafta açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketi ile küresel salgının dünya ekonomisinde sebep olduğu olumsuzlukları ortadan kaldırmaya yönelik alınan tedbirler ihracatçılarımızı memnun etmiştir.

Ekonomi Yayın: 25 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 25.03.2020 03:50:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Parasal ve mali tedbirlerle oluşturulan 100 milyar TL’lik paketin ilerleyen günlerde ikincil ve üçüncül aşamaları ile ihracatçılarımızın bütününün beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik adımlarla devam ettiğini hep birlikte gözlemliyoruz. Açıklanan paketin ardından Eximbank’ın öncülük ettiği, kamu bankalarının başlattığı ve ardından özel bankaların da katıldığı tüm kredi taksit ve ödemelerinde esneklik sağlanacaklarına dair açıklamaları iş dünyamız için ayrıca moral olmuştur.

Bilhassa, Irak ve İran sınır kapılarında devreye alınan temassız ihracatın Kapıkule’de de uygulanması konusunda Ticaret Bakanlığımız ile birlikte çalışmalar devam etmektedir. Alınan tedbirlerin etkisiyle ortaya çıkan bu olumlu görüntünün süreceğini düşünüyoruz.

Bugün de Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın, ihracat ailemizin çağrısını duyarak almış olduğu muntasar ve KDV beyannamelerine ilişkin karar ile, sektörlerimizi 1,9 milyon mükellefi ‘mücbir sebep’ kapsamına almasını memnuniyetle karşıladık. Bu noktada, tüm bu süreci proaktif bir şekilde yürüttüğümüz Sayın Bakanlarımız Berat Albayrak ve Ruhsar Pekcan’a TİM Ailesi olarak bir kez daha şükranlarımızı ifade ediyoruz.

Saygılarımla,

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732