Desteklerden kiracılar memnun

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı destekler, kiracıları ve mülk sahiplerini de sevindirdi. Düzenlemenin pandemi sürecinde zorluk yaşayan kiracılara can suyu olacağını belirten Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Bu süreçte bazı mülk sahipleri ve kiracılar arasında sorunlar yaşanıyordu. Bu düzenleme az da olsa bu sorunların önüne geçebilir” dedi.

Gündem Yayın: 16 Aralık 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 16.12.2020 00:05:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Destekler hakkında bilgi veren Başaran, “Son düzenlemelere göre yüzde 20'den 10'a indirilen gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulanma süresi 1 Haziran'a kadar uzatıldı. Yüzde 18'den 8'e indirilen iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranı da 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edilecek” diye konuştu.
3 ay sürecek
Esnaflara kira ve gelir kaybı desteğinin de yapılacağını ifade eden Başaran, “İş yeri kira olan esnafa üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapılacak” dedi.
Desteklerin pandemi sürecinde büyük zorluk yaşayan esnaflar için çok önemli olduğunu belirten Başaran “Neredeyse bir yıla yaklaşan süredir işyeri sahipleri büyük zorluklar yaşadı. Bu nedenle kiralarını ödemekte zorlanıyorlardı. Bu da zincirleme mülk sahiplerini de etkiliyordu. Ancak destekler tabii ki tek başına yeterli değil” ifadelerini kullandı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732