Bilim Kurulu'ndan sokağa çıkma yasağına dair son dakika açıklaması!

Bir süredir artan vakalar sebebiyle ülkemizde devam eden sokağa çıkma kısıtlamasının ne zaman kaldırılacağı ve tedbirlerin ne zaman esnetileceği merak ediliyor. Konuyla ilgili beklenen açıklama Bilim Kurulu'ndan geldi.

Gündem Yayın: 02 Şubat 2021 - Salı - Güncelleme: 02.02.2021 18:41:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Neredeyse 1 haftadır kritik seviyelerde duran ve bir türlü direnç seviyesini kıramayan vaka sayıları herkesi tedirgin ediyor. Bir an önce normalleşmek isteyen vatandaşlar ise, kısıtlamaların ve sokağa çıkma yasağının ne zamana kaldırılacağını merak ediyor. İşte Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den gelen açıklama

koronavirus-kisitlama-kalabalik-1476702-2.jpg

AÇIKLAMA GELDİ

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü bir televizyon kanalının canlı yayınına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu. Özlü, yaptığı açıklamasında, kısıtlamaların kaldırılması için henüz erken olduğunu belirtti.

ogrenci-ozel-okul-shutterstock1781341217-16-9-1597498356-880x495.jpg

"BUNUN ERKEN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Uzman isim, kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin şu açıklamayı kaydetti:

"Ben şu an itibariyle bunun erken olduğunu düşünüyorum sağlık açısından henüz daha statik bi dönemde olmadığımızı düşünüyorum. Vaka sayılarımızın hala daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Önümüzü tam net göremediğimizin kanaatindeyim. Mutasyonlu virüse bağlı olarak dünyada bir yükselme trendi yaşanıyor. Böyle bir gidiş varken çok uygun olmayacağı kanaatindeyim"

sokaklar-koronavirus-yokmus-gibi-kalabalik-715858-5.jpg

"GEÇEN HAFTA KÜÇÜK BİR DALGALANMA YAŞANMIŞTI"

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan konu ile ilgili dün yaptığı açıklamasında "Önümüzü görme noktasında mevcut aşılama sayımız henüz yeterli değil. Bu nedenle kabine toplantısından çok büyük bir karar çıkmasını kişisel olarak beklemiyorum. Okullarla ilgili bir karar olabilir ancak bunu konuşmak için de iki haftamız var. Geçen hafta küçük bir dalgalanma yaşanmıştı. Bu nedenle temkinliyiz. Öğretmen aşılarımızın da başlayacağını görüyoruz. Bu süreç biraz daha öne çekilmek durumunda" ifadesini kullanmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732