BAŞKAN İMAMOĞLU’NUN “HALK SÜT” VAADİ GERÇEKLEŞİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vaatleri arasında yer alan Halk Süt projesi, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde hayata geçiyor.

Spor Yayın: 15 Ekim 2019 - Salı - Güncelleme: 15.10.2019 16:06:20
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sağlıklı nesillerin sağlıklı gıdaya erişimle yetişebileceğine inanan İBB, tüm çocukların en temel gıda maddesi olan süte ulaşabilmesi için Halk Süt dağıtımına başlıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek törenle, projenin tanıtımı yapılacak ve ihtiyaç sahibi ailelere halk süt dağıtımına başlanacak.

Proje kapsamında ilk etapta İstanbul genelinde aylık 750 bin litre süt dağıtılacak. Bu hizmetten İBB’den sosyal destek alan ailelerin 3-6 yaş arasındaki çocukları yararlanacak. Haftada çocuk başına 2 litre süt verilecek.

Bir litrelik UHT sütler ailelere çocuk sayısına göre aylık ya da 15 günlük teslim edilecek. Dağıtımlar İBB ekipleri tarafından gerçekleştirilecek.

Uygulama sırasında ihtiyaç sahibi yeni aileler de tespit edilerek sisteme dahil edilecek.

İBB, proje için tecrübesi ve güvenilirliğiyle bilinen Tire Süt Kooperatifi ile sözleşme imzaladı.

16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde gerçekleşecek “Halk Süt Lansmanı ve Dağıtım Töreni’ne siz kıymetli basın mensuplarını davet ediyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732