Bağdadi'nin ölü ele geçirildiği operasyonun görgü tanıklarına ulaşıldı! İşte dakika dakika yaşananlar

Suriye'nin İdlib kentinde ABD'nin terör örgütü DEAŞ'ın elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'yi etkisiz hale getirdiği operasyonun tanıklarına ulaşıldı. Operasyonun tanıklıklarından Halit Neccar, "Burayı bombalasınlar diye karadan havaya ışık verildi. Ölenler yanmıştı ve yüzleri belli değildi." dedi.

Dünya Yayın: 28 Ekim 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 28.10.2019 17:42:40
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

ABD Başkanı Donald Trump, DAEŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin Suriye'de düzenlenen operasyonla ölü ele geçirildiğini açıkladı. Bağdadi'nin öldürülmesi sonrası operasyonun tanıklıklarından Halit Neccar, "Saat 23.00 (TSİ 00.00) sularında helikopterler geldi.Köyü sarsan 4 patlama htik. Burayı bombalasınlar diye karadan havaya ışık verildi. Ölenler yanmıştı ve yüzleri belli değildi." ifadelerini kullandı.

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinin Barişa köyü yakınlarındaki operasyonda, ABD birlikleri helikopterle indirme yaparak çatışmaya girmişti. Operasyonun tanıklıklarından Halit Neccar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Saat 23.00 (TSİ 00.00) sularında helikopterler geldi. İlk olarak yerden helikopterlere ateş açıldı. Daha sonra helikopterlerden biri olay yerini bombaladı. İki helikopterden asker indirildiğini ve birkaç helikopterin de askerlerin üzerinde uçuş yaptığını gördük." dedi.

"KORKUDAN SAKLANDIK"

Korkudan merdivenlerin altına saklandıklarını anlatan Neccar, "Helikopterden inenlerin evin yakınında bir kişi ile görüştüğünü ve ona bölgeden uzaklaşma talimatı verdiklerini duyduk. Köyü sarsan 4 patlama htik. Bu patlamaların ardından görüştükleri sivile 'Geri dönebilirsin.' demişler. Ölenler yanmıştı ve yüzleri belli değildi." diye konuştu.

OPERASYON 03:30'A KADAR SÜRDÜ

Neccar, yerden helikopterlere karşılık ateş edildiğini belirterek, "Yarım saat sonra hareketlilik arttı. Bir yandan karadan ateş açılırken diğer yandan havadan karşılık verildi. Bu, saat 03.30'a kadar sürdü. Yoldan geçen bir dolmuş hedef alınanlar arasındaydı. (Operasyon yapılan) Evin önünde kadın ve çocuk cesetleri vardı. Bazı yaralı siviller ambulansla taşındı." ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732