Avukat Savcıya : Siz MTN 'de Savcı olduğunuzda, bana baskı yaptınız

Yayın: 04 Şubat 2020 - Salı - Güncelleme: 04.02.2020 16:59:29
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Avukat Savcıya : Siz  MTN  'de Savcı olduğunuzda, bana baskı yaptınız

Devlete İhanetle suçlanan gazeteci, " Xeberman.com", sitenin Genel Yayın Yönetmeni Polad Aslanov'un duruşmasına başladı.

Onu soruşturulması ,araştırmak için  Bakü ağır suçlar Mahkemesinde Faik Ganiyev başkanlık etdiyi  Azerbaycan barolar birliyyine Emanet edildi. Bu yüzden bu mahkemenin ilk toplantısı gerginlikle başladı

3 Şubat'taki duruşmada Polad Aslanov'un avukatı Elchin Sadigov, söyleyib ki,bu işe  Hakim Faig Ganiyev'in bakmasına itiraz ettiğini söyledi . o, itirazını böyle esaslandırdı ki,  Gazeteciye yöneltilen suçlamalardan birinin, Hukuk Muhafize organlarının  faaliyetlerini kapsayan makaleler yayınlamak ve yaymak konusundaki itirazını haklı çıkardı:

"Sayın yargıç, aynı zamand daha önce Milli İstihabaratt Bakanlığı'nda çalıştınız. Polad Aslanov da şu anki DTX İçişleri Bakanlığı eski MTN  çalışanları tarafından tutuklandı. Bu işte ilgili bir taraf olabileceğinizi düşünüyoruz. Bir konudan bahsetmek istiyorum. Gazeteci Eynulla Fatullayev aleyhindeki bir ceza davası soruşturmasında,MTN 'de savcı idiniz . Eynulla Fatullayev'in haklarını da savundum. Beni MTN” ne davet ettin ve üzerime baskı yaptın.

Duruşmaya başkanlık eden hâkime karşı itirazda bulunulduğunda, duruşmada bulunan diğer yargıçlar tartışır ve karar verir. Bu davadaki hakemler - Mirza Khankishiyev ve İlham Mahmudov, itirazı geçerli olarak görmediler ve kabul etmediler .

  Polada Aslanov ile ilgili anket verilerinin açıklanmasında sonra

sanık gazetecinin mikrofonuyla skandal yaşandı. Yargıç mikrofona ihtiyacı olmadığını söyledi. Ve o, salonda oturanların söylediklerini duymadığı sonucuna vardı.

Polad Aslanov'un eşi Gülmir Aslanov, ne söylendiyyini  duyamadığını ve mikrofon verilmediğini ittiraz ettiğini söyledi. Böylece süreçte bir skandal ortaya çıktı. Hakim Gülmira  Aslanov'u çıkarılmasını  ve salonu tamamen boşaltmaya karar verdi.

Ancak Polad Aslanov, insan hakları savunucularının, gazetecilerin salona kabul edilmemesi durumunda mahkemenin izin vermeyeceğini söyledi. Elinde tuttuğu cam kabini dövdü ve ellerini birbirine bağlayarak protesto etti. Protesto sonuçsuz kalmadı ve insanlar tekrar salona bırakıldı.

Mahkemenin devamında avukat Elchin Sadygov dava açtı. Avukat, savunulan kişiye karşı yapılan suçlamanın gazetecilik faaliyetlerinden kaynaklandığını söyledi.

Avukat sanık aleyhindeki ceza davasının sona ermesini istedi ve bu yapılmazsa ev hapsinde serbest bırakılacaktı:

“Aslanov ifadesini aldıktan sonra 16 saat boyunca gözaltında tutuldu. Ona göre baskı altına alındı ​​ve bu süre zarfında uykusuz daldı. Böylece kendisine karşı ifade yaptı. İlk sorgulama sırasında avukatsızdı olub ”.

Avukat, müdafiə etdiyi şahs hakkında olan cinayet işine durdulması buda temin olunmasa ev dustaklığına burakılmasını isteyib.

“Polad Aslanov 16 saat boyunca gözaltında tutuklanandan sonra ifadesi alını. Ona göre baskı altına alındı ​​ve bu süre zarfında uykususz kaldı. Böylece kendisine karşı ifade yazıp. İlk sorgulama sırasındada  avukatsızdı ”.

"Depolama 16 saat sonra Polad Aslanov başvurusunu aldı. Baskı altında olduğunu ve bu süre zarfında uykusuz kaldığını söyledi. Bu yüzden karşı çıktı. Önceden sorgulanmadan avukattı."

 

Dilekçelerin hiçbiri güvence altına alınmadı.kabul olunmayıb.

Mahkemenin adaletsiz  keçdiyini söyleyen Polad Aslanov, dilekçelerin yerine getirilmemesi nedeniyle protesto etti. O, adaletsizliği protesto ederek, siyasi faaliyetin başlayacagına ilan etti. Mahkeme salonundan, bir dizi muhalefet partisini bir araya getiren demokratik güçler ulusal Konseyi'nin liderliğine seslenib.

Bundan sonra gazeteci olarak çalışmayı bıraktım ve siyasi faaliyetlere başladım. Ulusal Konsey'e üye olmak istiyorum ve burada bu örgütün liderliğine hitap ediyorum. Yolsuzluk görevlileri, rüşvet hakimleri ve rüşvet yetkililerine karşı savaşacağım. ”

Duruşmanın 10 Şubat'ta yapılması planlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732