Ankara'da "Bu Zafer Hepimizin Ortak Zaferi" isimli etkinlik düzenlendi

İkinci Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan'ın tamamı muzaffer Ali Başkomutan İlham Aliyev'in etrafında kenetlenerek büyük bir zafer elde etti. Bu zaferin elde edilmesinde din, dil ve ırk ayrımı yapılmaksızın ülkenin her vatandaşının rolü yadsınamaz.

Gündem Yayın: 07 Kasım 2021 - Pazar - Güncelleme: 07.11.2021 12:39:52
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Asırlardır barış içinde yaşayan halkımız, bağımsız Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kurucusu Haydar Aliyev'in kurduğu çok kültürlülük politikasının, dünyanın derinden araştırma ve takip etmesi gereken bir politika olduğunu bir kez daha dünyaya kanıtlamış oldu.
___, haberine göre, bu sözler Bakü Uluslararası Çokkültürlülük Merkezi’nin ve Azerbaycan kültürünü uluslararası arenada temsil etmek üzere kurulan Ankara Azerbaycan Kültür ve Sanat Derneği tarafından ortak düzenlenen "Bu zafer hepimizin ortak zaferi" başlıklı bir etkinlikte dile getirildi. Ankara’da bulunan sivil toplum örgütleri, siyasi kuruluşlar, aydınlar ve öğrencilerin de katıldığı etkinlikte açılışında Bakü Uluslararası Çokkültürlülük Merkezi Türkiye temsilcisi yazar-gazeteci Oktay Hacımusalı 44 günlük Savaş’ın Azerbaycan için öneminden bahsetti. Vatan Savaşta ve Azerbaycan toplumunda dini, ulusal ve ırksal beraberliğinin önemine değinen konuşmacı, Azerbaycan'da yüzyıllardır birarada yaşayan farklı din ve etnik grupların temsilcilerinin omuz omuza savaşarak ülkeyi işgalden kurtardığını söyledi.
Bir bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Daha sonra konuşan Anka Azerbaycan Kültür ve Sanat Derneği başkanı araştırmacı yazar Dr.Derya Akdemir, Azerbaycan kültür ve sanatının kadimliğine değinerek, bu kadimliğin siyasi ve ideolojik düşünce üzerinde ciddi bir etkisinin olduğunu söyledi. Bu savaşta Vatan uğrunda canını feda edenlerle birlikte, kendisini Azerbaycanlı ve Türk olarak gören herkesin canı ve kanıyla vatanının yanında olduğunu, kalbinin zafer heyecanıyla çarptığını kaydetti.
Bir 3 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Diğer konuşmacılar Türkiye'nin eski Bakü Askeri Ataşesi, Em. Tuğgeneral Yücel Karauz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Azerbaycan’ın efsanevi kahramanı Sultan Bey'in torunu Necip Laçın, İç Anadolu Derneği Genel Başkanı İsmet Taş, Osmanlı Seferberlik Halk Hareketi Genel Başkanı Mehmet Barbaros Öztürk, Azerbaycan ve Türkiye'nin birbirlerine manevi destek vererek adım adım ilerlediklerini söylediler.
Şiirlerle, müziklerle, Mevlevi ve Efe dansları ile devam eden etkinliğin sonunda herkes, İkinci Karabağ Savaşı'nda kazanılan zaferle daha da güçlenen Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin ölümsüzlüğünü dile getirdiler.
Bir bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732