Albay Pedro Baños Afganistan’daki Son Durumu Değerlendirdi

İspanya ordu komutanlığında görevler yapmış olan güvenlik uzmanı Albay Pedro Banos Afganistan'daki son olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dünya Yayın: 26 Ağustos 2021 - Perşembe - Güncelleme: 26.08.2021 11:53:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Taliban’ın , çok kısa sürede vilayet merkezlerini ele geçirdiğini  ve 15 Ağustos'ta bir direnişle karşılaşmadan Kabil'e girmesinin akabinde Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin başka yetkililerle ülkeyi terk etmesiyle, Taliban’ın bölgede tam kontrolü yeniden elde etmiş olduğunu ifade eden İspanya İç Güvenlik Bakanlığı'nın yöneticisi Albay Pedro Banos. . Afganistan’da daha öncede olduğu gibi, Taliban'ın olduğu bir sistemle yönetileceğini ve , yasaların kesinlikle radikal  kurallar ile yapılandırılmış bir sistem olacağını söyledi.

Afganistan’ın ekonomik olarak ayakta kalamayan bir ülke olduğunu Afganistan hükümetinin ise son yıllarda ekonomik olarak ayakta kalmakta zorlandığını söyleyen Albay Banos  Taliban yönetiminde  uluslararası yardım almayı bırakacağını vurguladı.Afganistan’ın ekonomik olarak ayakta kalamayan bir ülke olduğunu Afganistan hükümetinin ise son yıllarda ekonomik olarak ayakta kalmakta zorlandığını söyleyen Albay Banos  Taliban yönetiminde  uluslararası yardım almayı bırakacağını vurguladı. Amerika Birleşik Devletleri ve NATO'nun imajlarının çok zedelenmiş olduğunu ifade eden Banos Amerika’nın bu başarısızlığından Çin ve Rusya’nın memnun olabileceğini belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732