ABD'li siyasetçilerden Başkan Joe Biden'a skandal yaratacak mektup: Türkiye'ye F-16 satmayın

ABD ile Türkiye arasında tutuklu Osman Kavala sebebiyle yaşanan gerilimi yükseltecek yeni bir skandal ortaya çıktı. ABD'li siyasetçilerin Başkan Joe Biden'a bir mektup yazdıkları ve Türkiye'ye F-16 savaş uçakları satmamasını istedikleri öğrenildi. Mektupta "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'dan yeni S-400 hava savunma sistemi alacağını açıklamasının ardından ABD yapımı savaş uçaklarını satarak ulusal güvenliğimizi riske atmayı göze alamayız" ifadeleri yer aldı.

Gündem Yayın: 27 Ekim 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 27.10.2021 10:39:02
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Türkiye'nin ABD'den 40 adet yeni F-16 Block 70 (F-16'ların en üst sürümü) alımı için talep mektubu gönderdiği ifade edilmiş ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teklifin Washington yönetiminden geldiğini belirterek, "Bu konu F-35 konusuyla bağlantılı bir konu. 1,4 milyar dolar F-35'ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Ve bu ödemeler karşısında ABD'nin böyle bir teklifi söz konusu oldu" ifadelerini kullanmıştı.

"TÜRKİYE'YE F-16 SAVAŞ UÇAKLARI SATMAYIN"

Demokrat ve Cumhuriyetçilerden 11 Temsilciler Meclisi üyesi ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a hitaben bir mektup yazdı. Mektupta Biden yönetiminin Türkiye'ye F-16 savaş uçakları satmaması istendi.

"KONGRENİN BU TÜR BİR İHRACATI ENGELLEYECEĞİNE EMİNİZ"

Siyasetçiler Kongre'nin bu tür bir satışı engelleyeceğini de dile getirdi. Reuters haber ajansının ele geçirdiği ve 25 Ekim tarihli mektupta, "Türkiye'nin son dönemde 40 adet yeni Lockheed Martin F-16'sı ve 80 adet F-16 yenileme kiti satın alması endişe yarattı" denildi.

Mektupta ayrıca, "Erdoğan'ın Eylül ayında Rusya'dan yeni S-400 hava savunma sistemi alacağını açıklamasının ardından ABD yapımı savaş uçaklarını satarak ulusal güvenliğimizi riske atmayı göze alamayız. Kongre'nin bu tür bir ihracatı engelleyeceğine eminiz ve ABD, bu kadar gelişmiş askeri ekipmanlarını şu zamanda Türkiye'ye vermeyi göze alamaz" ifadesi de yer aldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732