4 Askerimizin Şehit Olduğu Helikopter Kazası ile İlgili 4. Kara Havacılık Alay Komutanı Görevden Alındı

Son dakika! Çekmeköy'de yaşanan helikopter kazasında 4 askerimiz şehit olmuştu. Feci olayın ardından 4. Kara Havacılık Alay Komutanı görevden alınarak farklı bir birimde görevlendirildi.

Gündem Yayın: 14 Şubat 2019 - Perşembe - Güncelleme: 14.02.2019 14:54:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İstanbul Çekmeköy'de, Kirazlıdere Mahallesi'nde bulunan Parkverde Sitesi yakınlarına UH-1 tipi bir askeri helikopter düşmüş ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kazada 4 askerin şehit olduğunu açıklamıştı. Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, 4. Kara Havacılık Alay Komutanı'nın görevden alınarak farklı bir birimde görevlendirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"SORUŞTURMANIN SAĞLIKLI YÜRÜYEBİLMESİ İÇİN"

"İstanbul'da yaşanan helikopter kazası ile ilgili olarak, olayın ardından son derece hızlı ve geniş kapsamlı başlatılan idari ve adli soruşturma sonuçlanmamışken, hiçbir gerekçeye dayanmayan asılsız bir takım iddiaların ortaya atılması çirkin ve inciticidir.Önceden de ifade edildiği üzere, yapılan incelemeler tamamlandığında sonuç kamuoyuyla paylaşılacaktır. Soruşturmanın sağlıklı yürüyebilmesi için 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanımız başka bir birimde görevlendirilmiştir."

NE OLMUŞTU?

4. Kara Havacılık Alayı'na ait UH-1 tipi bir askeri helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı, Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere mahallesinde bulunan Parkverde sitesinin park olarak kullandığı alana düşmüştü. Kazada 4 asker şehit olmuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Kazanın ardından 4. Hava Alay Komutanlığı'nın taşınması için çalışma başlatılmıştı. Geçen yıl İstanbul Sancaktepe'de de eğitim uçuşu için havalanan askeri helikopter binaların arasına düşmüş, olayda 5 asker şehit olmuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732